Elisabeth Sophia Timmermans Varkenshuisforum 16&17 september

Elisabeth Sophia Timmermans Varkenshuisforum

Deze rommelige zelfbouw-conferentie is voor iedereen die enthousiast is of wil worden over het mogelijk later te realiseren Rotterdams Varkenshuis. Natuurlijk is dit forum vernoemd naar de huisvrouw die hier in de eerste helft van de 19de eeuw een weilandje had waar nu het Heemraadsplein ligt. Misschien zullen ook de biggen naar haar vernoemd worden.
De kunstenaars van de PeerGrouP, theatermakers uit de provincie Drenthe, komen hier met veel plezier een rooskleurige draai geven aan uw stadsleven.

Met Henry J. Alles in de rol van beeldgraaf en archeoloog van de nieuwste geschiedenis. Hij zal al bouwend en pratend de omwonenden vragen achter de microfoon plaats te nemen en hun mening te geven over varkens, etensresten, recepten en stadsboerderijen.Met Elles Kiers, kunstenaar en kok, met messen en pannen. Maar bovenal ook met een half varken die tot voor kort de naam Sven droeg en in Groningen woonde in het Eerste Groningse Varkenshuis.

Met Dinanda Luttikhedde die in haar eigen bioscoop (ter plekke gemaakt natuurlijk) haar visie laat zien op varkens.

En verder komen er in ieder geval 2 biggen (met hun eigen officiële verblijfsdocumenten), een beeldend agrariër met goede ideeën en een kast vol met weetjes over het houden van beesten.

Waar: Varkensveld (Heemraadsplein, Rotterdam)

Wij zoeken naar een goede plek voor een Varkenshuis in Rotterdam

Share