OPROEP: Varkenshuis zoekt een plek in de Veenkoloniën. Zie hieronder bij ‘De Streek’.

2012
In 2012 bouwen Sjef en Elles drie Varkenshuizen. Een Varkenshuis is een plek samen te komen voor varkens en mensen. In elk Varkenshuis groeien twee varkens op. Ze worden verzorgd door de lokale gemeenschap. Na een jaar worden de twee varkens geslacht. Ze worden verwerkt en bereid voor en door diezelfde gemeenschap. Zie ook Varkenshuis.

Rotterdam
In Rotterdam gaat Varkenshuis de samenwerking aan met Rotterdamse Oogst. Binnenkort meer.

Tilburg
In Tilburg werkt Varkenshuis samen met mEATing. Binnenkort meer.

De Streek

De PeerGrouP werkt momenteel in de Drentse Veenkoloniën onder de naam ‘De Streek’. Een van de projecten in De Streek is het Varkenshuis. De PeerGrouP is op zoek naar een plek en verzorging in de Veenkoloniën. We willen een Varkenshuis bouwen op een centrale plek in een dorp in de Veenkoloniën. Het dorp is verantwoordelijk voor de verzorging van twee varkens in het Varkenshuis. Na een jaar worden de varkens geslacht. Het vlees wordt verwerkt en bereid door en voor het dorp.

Voor deze plek gelden de volgende richtlijnen:

–        minimaal 1000m2  (dus ongeveer 30 x 30)
–        er mag in gewroet worden
–        zowel schaduw als zon
–        mogelijkheid tot een stroompunt voor de afrastering
–        zichtbaar en uitnodigend voor publiek

Wanneer u een plek weet die geschikt is komen we graag een keer kijken en praten. Neem in dat geval contact op met Marieke Splinter (productie): 06-28423155 marieke@peergroup.nl

PeerGrouP

Varkenshuis is een project van de PeerGrouP. De PeerGrouP maakt theater en beeldende kunst op locatie en is geïnteresseerd in onderwerpen die te maken hebben met mensen (gemeenschappen) en hun leefomgeving. Vaak spelen de projecten zich af op het platteland en komen thema’s als gemeenschap, geschiedenis van het landschap, natuur, duurzaamheid, landbouw en voedsel aan de orde. De PeerGrouP bestaat sinds 2000 en wordt financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en de Provincie Drenthe.

Share