Schengen Accoord

Euregio

Op 20 juni 2010 willen we samen met de Bunte Bentheimer varkens wandelen door de Euregio op het Europark. De historie van dit varkensras ligt in dit gebied, zowel in Duitsland als in Nederland. Het Schengen akkoord bestond nog niet, maar daar dat heeft het opbloeien van dit ras destijds niet in de weg gestaan. Het onstaan van dit ras is een goed voorbeeld van internationale samenwerking.

Op de opening van Grenswerte 20 juni 2010 gaan we samen met het publiek en de Bunte Bentheimer varkens wandelen door de Euregio op het Europark. Vanaf het oude grenskantoor Bentheim in. Vanuit het varken gezien bestaan er geen landsgrenzen. Zij eten en wroeten overal gelijk. Vanuit de mens gezien, loopt er wel degelijk een grens. Op 20 juni zal blijken in hoeverre deze grens nog bestaat.

20 juni Varkensbar in Coevorden
Tijd: 14 – 17 uur

Locatie: op het terrein Europark aan de doorgaande weg naar Emlichheim

Programma 20 juni

14.00 uur – 17.00 uur – staat op het terrein Europark aan de doorgaande weg naar Emlichheim De Varkensbar. De kunstenaars Elles Kiers en Sjef Meijman zijn daar met vier Bunte Bentheimers.

14.30 uur – gaan de kunstenaars met de varkens een wandeling maken in Duitsland, ze steken de doorgaande weg over en nemen daar een landbouwweggetje.

15.00 uur – einde wandeling.

15.30 uur – gaan de burgemeesters Danielle Kosters van Emlichheim en Bert Bouwmeester van Coevorden de grens letterlijk markeren d.m.v. het aanplanten vanĀ  aardperen (de lievelingsgroenten van varkens).

Hierna is er gelegenheid voor de varkens en het publiek om onder het genot van een hapje en drankje, aan elkaar te kunnen snuffelen. De hapjes voor het publiek zijn ook de hapjes voor de varkens.Share