Varkensjaar/ P.A.I.R. zoekt: Hulpagrariërs (m/v)


Varkensjaar zoekt voor de periode 20 augustus tm 30 september 2010 een aantal vrijwillige en inhoudelijk sterke hulpagrariërs

Aantal uur: 24 uur per boer

Plaats/locatie: grens Coevorden/Emlichheim. In de mobiele boerderij van de Portable Agrariërs in Residence Sjef Meijman en Elles Kiers

Wat is het Varkensjaar

Het Varkensjaar zal bestaan uit een beeldend onderzoek naar de verhouding mens/varken. Regelmatig worden er presentaties gegeven, waarbij het publiek direct betrokken wordt bij een jaar samenleven met varkens. Een belangrijk onderdeel hiervan zal het verblijf in de P.A.I.R. (Portable Artist In Residence) zijn. In de maanden augustus en september wonen Kiers en Meijman met de vier varkens in een mobiele boerderij op het industriegebied Europark in Coevorden, op de grens van Nederland en Duitsland. Vanuit hier wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van het ras, naar de manier waarop varkens worden en werden gehouden in de streek Drenthe/ Bentheim.

Euregio/Grenswerte

De historie van dit varkensras ligt zowel in Duitsland als in Nederland. Het Schengen akkoord bestaat pas sinds 25 jaar, maar daar dat heeft het opbloeien van dit ras daarvoor niet in de weg gestaan. De mogelijkheden, maar ook de problemen en knelpunten, die grensoverschrijdende activiteiten met zich meebrengen, zullen de kunstenaars met de varkens in kaart brengen en zichtbaar maken. Brusselse regelgeving voor varkens wordt in Duitsland anders vertaald dan in Nederland.

Op de opening van Grenswerte 20 juni 2010 gingen de kunstenaars samen met het publiek en de Bunte Bentheimer varkens wandelen door de Euregio op het Europark.

Vanuit het varken gezien bestaan er geen landsgrenzen. Zij eten en wroeten overal gelijk. Vanuit de mens gezien, loopt er wel degelijk een grens.

Functieomschrijving

Als hulpagrariër ben je 24 uur verantwoordelijk voor de varkens en de boerderij. En dus ook voor de contacten met bezoekers, het onderhoud van de P.A.I.R. en de gewassen. Speciale aandacht vormt het wandelen met de varkens. En belangrijk: wij verwachten een inhoudelijk verslag van de 24 uur. Dit mag in beeld, geluid of woord.

Wat vragen wij?

Wij zoeken mensen die met liefde en inhoud voor de varkens kunnen zorgen en die zelf een achtergrond hebben die interessant is voor ons project. Dus echte boeren of kunstenaars. Bibliothecarissen en tatoeagespecialisten sluiten wij ook niet uit. Maar de juiste intentie en een gevoel van vertrouwen is het belangrijkste.

Wat bieden wij?

Een prachtige ervaring. En als je verslag later gebruikt wordt, dan gaat dat in goed overleg en staat je naam er bij natuurlijk. En wat dacht je van een stukje worst?

Meer informatie of solliciteren?

Wij ontvangen graag je sollicitatie inclusief motivatie voor 1 augustus. Je kunt deze per e-mail sturen naar
sjef@sjefmeijman.nl of
elles@peergroup.nl

Voor meer informatie kun je eventueel contact opnemen met Henry J.Alles: henry@peergroup.nl

Meer informatie over de P.A.I.R.: www.peergroup.nl/pair

Share