Afsluiting mEATing

Zondag 28 november: mEATing finale met debat vlees en proeverij

Een symposium aanstaande zondag brengt een aantal interessante denkers bij elkaar rondom het hoofdthema van mEATing. Kom luisteren naar een debat over een gevoelig thema: mens en vlees. Met kunstenaars Sjef Meijman en Martin uit den Bogaard; wetenschapsjournalist Peter Hamerslag en ecologische boer Jan van den Broek.

Tegelijk is er zondag een proeverij van het varken Bom die bij de start van de tentoonstelling nog levend aanwezig was. Bom is vorige week maandag geslacht als onderdeel van het kunstproject van Sjef Meijman en Elles Kiers. Zij hebben het varken, waar ze een jaar mee hebben samengeleefd, verwerkt tot ham, verse worst, bloedworst en spareribs.


Sjef Meijman en Elles Kiers, slagerij, Perron 58
foto: André Smits (uit het project Artists in the World)

De varkens zijn niet alleen door beide kunstenaars verzorgd maar ook door 24-uurs hulpboeren. Zij delen hun ervaringen met het publiek in de vorm van films, verhalen, muziek, foto’s, dans en tekeningen.

Het debat over mens en vlees staat onder leiding van Ruud Linssen, die zijn Engelstalig debuut in bloed liet drukken. Deelnemers gaan met elkaar en met het publiek in debat over mens en vlees. Niets zal uit de weg worden gegaan: liefde, lijden, schoonheid, verval, dood en overwinning. Lichaam en geest: de tentoonstelling beweegt zich langs de uitersten van ons bestaan en zo zal het debat dat ook doen.

Ook zal de sciencefiction film ‘Soylent Green’ vertoond worden. Over euthanasie, kannibalisme en meer. De klassieker uit de jaren zeventig zal zeker weer tot de discussie aanzetten.

Share