MEET&EAT 14 NOVEMBER

Zesgangen-varkensdiner: meet&eat

mEATing organiseert zondag 14 november een zesgangendiner waarin u kennis kunt maken met kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling. Na elke gang wisselen de kunstenaars van tafel, waardoor u aan het einde van het diner alle aanwezige kunstenaars gesproken hebt.

UBN 6198703

Elles met Bom 1 dag oud

Het diner in 6 gangen wordt verzorgd door Elles Kiers en heeft als uitgangspunt : wat eten de varkens het liefst en waar bestaat hun dieet uit. Er wordt dus vanuit de basis van het varken gedacht, wat is goed voor ze en wat hebben ze nodig?
Dit wordt dan vanzelfsprekend vegetarisch. Bom of Rinus is immers nog niet geslacht, dat gebeurt pas de volgende dag.
Bij elke tafel en elke gang komt een bak te staan waar de leftovers van elke gang in terecht komen, dit wordt vervolgens gevoerd aan de varkens in de andere hal, zichtbaar via een live-verbinding. Wat gebeurt er met je eten? Wat gooien we eigenlijk weg?

Aan tafel treft u onder andere Sjef Meijman, die samenwerkt met Elles Kiers, waarmee hij het varkensjaar heeft opgezet. Met hun varkens, Alie, Anna, Rinus en Bom, hebben zij hun intrek genomen in Perron 58 te Tilburg. Twee weken lang leven en werken kunstenaars, schrijvers, theatermakers, middelbare scholieren en met en voor de varkens.

Ook Mieke Smits, bekend van IRFAK Instant Recycling Food Aid Kit, vorig jaar te zien geweest bij mEATing, is aanwezig. Onlangs nog verscheen een artikel over haar werk in NRC. Op de tentoonstelling is zij vertegenwoordigd met ‘Pláácenta 70%’, een foto-performance waarin zij in een huishoudlaboratorium haar eigen schoonheidsmiddeltje maakt op basis van placenta’s. Normaal verdwijnt de placenta in de verbrandingsovens, maar het is een prachtig ingrediënt voor verjongingscrèmes, bedoeld voor de huid van de steeds ouder wordende mens.
In haar werk stoeit Smits met thema’s als hergebruik van menselijk lichamelijk afval, nieuwe visies op afvalverwerking en de enorme behoefte aan een eeuwig jong uiterlijk binnen de westerse cultuur.

MEATing, mens|en|vlees: meet&eat
Zondag 14 november, 18.30
Kosten: € 35,00 exclusief drank
Voor meet&eat is aanmelden noodzakelijk.
Voor meer informatie zie www.meating.nu

Perron 58, Gasthuisring 58, Tilburg

Deelnemende kunstenaars:
Annika Sakic
Martin uit den Bogaard
Sjef Meijman
Phil Bloom
Linda Molenaar
Ruud Linssen
Mieke Smits
Lidy Jacobs
Susan Lanting en Steven Bos
Mark Volger
Silvia B
Idiots
Nynke Deinema

Ook op zondag 14 november:
kunstenaarslezing van Linda Molenaar, waarin zij aan de hand van het overzicht van haar werk vertelt over haar drijfveren.

Performance-programma verzorgd door Incubate.

Share