VACATURE: HULPBOER

Foto Marin de Boer

Foto Marin de Boer

Varkensjaar zoekt voor de periode 1 november t/m 12 november 2010 een aantal vrijwillige en inhoudelijk sterke hulpboeren/boerinnen

Aantal uur: 24 uur per boer

Plaats/locatie: Perron 58, Tilburg. In een 1200 vierkante meter grote hal, van een voormalige drukkerij. Tijdens de tentoonstelling mEATing.

Wat is het Varkensjaar

Het Varkensjaar zal bestaan uit een beeldend onderzoek naar de verhouding mens/varken. Regelmatig worden er presentaties gegeven, waarbij het publiek direct betrokken wordt bij een jaar samenleven met varkens. Een belangrijk onderdeel hiervan was het verblijf in de P.A.I.R. (Portable Artist In Residence) zijn. In de maanden augustus en september woonden Kiers en Meijman met de vier Bonte Bentheimer varkens in een mobiele boerderij op het industriegebied Europark in Coevorden, de streek waar het varkensras is ontstaan.

Ditmaal zijn Kiers en Meijman tijdens de slachtmaand november aanwezig bij de tentoonstelling mEATing in Perron 58, Tilburg. Noord Brabant, de Varkensprovincie.

mEATing

mEATing ‘mens|en|vlees’ neemt ons mee in liefde, lijden, schoonheid, verval, dood en overwinning. De tentoonstelling beweegt zich langs de uitersten van ons bestaan. Poetische wreedheid en confronterende waarheid worden afgewisseld met werk dat zich begeeft op de grens van de wetenschap. Vervoering en voyeurisme worden schaamteloos in beeld gebracht en in beelden van ziekte en verval loert de schoonheid om de hoek. Varkens houden wordt tot kunst verheven, terwijl onze huisdieren worden getest. meATing stelt op indringende manier het conflict tussen ratio en emotie op de proef.

Functieomschrijving

Als hulpboer ben je 24 uur verantwoordelijk voor de varkens. En dus ook voor de contacten met bezoekers en het onderhoud van de stal.

En belangrijk: wij verwachten een inhoudelijk verslag van de 24 uur. Dit mag in beeld, geluid of woord.

Wij zoeken hulpboeren op werkdagen in de periode van 1 t/m 12 november.

Je werkdagen lopen van 11:00 uur tot 11:00 uur.

Wat vragen wij?

Wij zoeken mensen die met liefde en inhoud voor de varkens kunnen zorgen en die zelf een achtergrond hebben die interessant is voor ons project. Dus echte boeren of kunstenaars. Bibliothecarissen en tatoeagespecialisten sluiten wij ook niet uit. Maar de juiste intentie en een gevoel van vertrouwen is het belangrijkste.

Wat bieden wij?

Een prachtige ervaring. En als je verslag later gebruikt wordt, dan gaat dat in goed overleg en staat je naam er bij natuurlijk. En wat dacht je van een stukje worst?

Meer informatie of solliciteren?

Wij ontvangen graag je sollicitatie inclusief motivatie en 3 voorkeursdata voor 25 oktober. Je kunt deze per e-mail sturen naar
sjef@sjefmeijman.nl of
elles@peergroup.nl

Voor meer informatie over het Varkensjaar: www.varkenshuis.nl

Voor meer informatie over mEATing: www.meating.nu

Of neem contact op met Tineke Schuurmans: info@tinekeschuurmans.nl

Share